Onderhoud

 
Wekelijks           Stofzuigen of met een droge vloerwisser.
Periodiek           Met reinigingspolish in het water (zie etiket), nooit met huishoudmiddelen of schoon water de vloer afnemen.
Groot onderhoud           Met polish, die bij de afwerking hoort. Deze polish droog aanbrengen.
Geoliede vloeren

Het relatief gemakkelijke onderhoud van een geoliede vloer bestaat uit het 1 à 2 maal per jaar behandelen met onderhoudsolie die niet uitgepoetst hoeft te worden. De open structuur van het hout wordt behouden.

Gelakte vloeren
Het onderhoud van gelakte vloeren heeft bijgedragen aan de populariteit van deze afwerkingsmethode. Naast het reinigen met handwarm water en af en toe met parketreinigingsmiddel, moet de vloer behandeld worden met een parketpolish. Met deze parketpolish wordt de laklaag van de vloer beschermd.

Hardwax/hotpress vloeren

Vloeren die met een hardwax/hotpress behandeld zijn. Kunt u bijvoorbeeld de vloer handvochtig afnemen met een speciale wishfix reiniger, te allen tijde de vloer nadrogen. De hardwax/hotpress vloeren onderhouden met speciale hardwaxpolish. Te verkrijgen bij een speciaalzaak.

Laminaat

De laminaat kunt u, indien nodig 1 maal per maand, afnemen met handvochtige doek en een speciale laminaatreiniger waar methanol inzit. Hierdoor kunt u uw laminaatvloer streeploos reinigen. Uiteraard leest u eerst goed de gebruiksaanwijzing door voor gebruik.

 

Bij het opvolgen van bovenvermeld advies heeft u jaren een perfecte vloer en heel veel woonplezier. Bij twijfel of vragen kunt u uiteraard terecht bij onze vakkundige adviseurs.

 

Enkele tips van de vakman

  • Regelmatig stofzuigen
  • Schoonloopmat bij voordeur
  • Neem vloer uitsluitend af met uitgewrongen doek
  • Onbezorgd genieten van uw vloer
  • Omdat de keuken een ruimte is die in verhouding intensiever wordt gebruikt, is het nodig de vloer in de keuken wat meer te onderhouden dan de rest van uw vloer.

 

website door axento.be